Luizenbrigade

Naar aanleiding van de bevindingen en ervaringen in het afgelopen jaar is gebleken dat de luizencontrole door de ouders zelf heel goed gaat. We hebben geen signalen van een uitbraak gekregen. In overleg met de directie is daarom besloten de verantwoording vanaf nu weer bij de ouders te leggen en niet langer na elke vakantie te pluizen.

Meerdere factoren hebben hierin een rol gespeeld:

• Geen luizenuitbraak tijdens Corona-periode toen de kinderen op school aanwezig waren;
  • Steeds minder ouders zijn beschikbaar als luizenpluizer;
  • Historie is dat er weinig uitbraken zijn op KBS de Zandberg, gemiddeld 3 groepen waar kinderen regelmatig luizen en/of neten hebben.

Daarnaast enkele kinderen verdeeld over meerdere groepen die frequent luizen/neten hebben.

Het is en blijft belangrijk dat er openheid is binnen een groep wanneer een kind luizen heeft. Als ouder brengt u in ieder geval de leraar en het liefst ook de overige ouders via de klassenapp op de hoogte. Het is erg vervelend, maar heel normaal als uw kind luizen heeft. Bijna elk gezin maakt het minstens één keer mee. Geef dat ook vooral aan bij uw kind als hij/zij luizen/neten heeft. Als bekend is dat er luizen in de klas aanwezig zijn, kan iedereen er rekening mee houden en verdere besmetting voorkomen. Stelt de leraar vast dat de luizen hardnekkig in de klas aanwezig blijven, kan de leraar contact opnemen met de luizencoördinatie voor verdere advisering en monitoring. Vanaf dit moment kan de luizencommissie de controle voor deze klas overnemen, in de gaten houden of de kinderen goed behandeld worden en eventueel aanvullende advisering geven waar nodig.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd terecht bij de luizencommissie. U kunt contact opnemen met de Luizencoördinatoren per mail via kbsdezandberg_luis@inos.nl.

Het luizenprotocol vindt u ook op de website: https://www.kbszandberg.nl/ouders/luizenbrigade

Luizenbrigade