Goede doelen

De Zandberg kent een commissie die zich bezig houdt met het organiseren en begeleiden van acties voor goede doelen.

Eén keer in de twee jaar organiseert de commissie een grote actie voor alle groepen van de school, zoals Het Vergeten Kind. In het andere jaar is er ruimte om per groep, leerjaar of bouw zelf groepsacties in te plannen. Als het enigszins kan dragen de kinderen dan zelf goede doelen en actievormen aan.

Ook wordt ieder jaar de Kerstherberg gesteund dopinitiatief van de kerstcommissie. De Kerstherberg heeft onder andere als doel mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank rond de kerstdagen een handje te helpen. De voedselbank is immers gesloten rond de feestdagen. De kerstherberg heeft zichzelf ten doel gesteld ook deze mensen een fijne kerst te bezorgen in de vorm van een kerstpakket, dat door vrijwilligers bij de mensen thuis wordt bezorgd. Het is fijn om te zien hoe intens gelukkig de mensen zijn met onze pakketten, maar het is ieder jaar wel een hele zorg om de pakketten gevuld te krijgen. De kerstcommissie vindt het een mooie gedachte om tijdens de kerstdagen mensen die een extraatje kunnen gebruiken een handje te helpen. Kinderen mogen in de klas een artikel in een doos inleveren.